13 midtjyske medier sætter fokus på flugten fra oplandet til de store byer

Berlingske Medias syv lokale dagblade i Jylland samarbejder med seks andre medier i regionen i stort journalistisk projekt.

“Flugten fra stilheden” er den officielle betegnelse for et redaktionelt projekt, hvor 13 midtjyske medier sammen stiller skarpt på den store samfundsmæssige udfordring, at både borgere, virksomheder og forretninger i vid udstrækning forlader de små og mellemstore byer og flytter til storbyerne i de kommende år. Selv de mellemstore byer risikerer at lide landsbydøden, mens storbyerne går forstoppelse i møde.

De 13 medier er ikke kun gået sammen om projektet for at beskrive den store

udfordring, men også for at pege på bud på, hvordan både opland og storbyer bedst muligt tackler problemerne.

Ideen til projektet er opstået hos Tina Kragelund, Midtjyske Medier og Søren Juul Baunsgaard, DR. Målet er at levere journalistik, der afdækker udfordringer og peger på løsninger.

“Vores mål er at kaste et nuanceret og mangfoldigt lys over denne væsentlige udfordring i vores landsdel. Vi tror, vi sammen kan skabe bedre journalistik for læsere, lyttere og seere. Og så har vi en hypotese om, at vores mediers forskellighed  kan blive vores styrke, siger Tina Kragelund, der er chefredaktør på Midtjyske Mediers Fællesredaktion i Viborg.

Alle 13 medier publicerer  ”Flugten fra stilheden” fra den 28. september til den 7. oktober. ”Flugten fra stilheden” kulminerer den 7. oktober med en høring på TV Midtvest og TV 2 Østjylland. I høringen spørges centrale politikere fra kommune, region og regering om, hvordan de vil tackle problemerne.

De 13 medier er Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Herning Folkeblad, Horsens Folkeblad,  DR Østjylland, DR Midt & Vest, TV Midtvest og TV 2 Østjylland.